MALZEMELER:
1 kg SÜT
7 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
14 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
2 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 ADET VANİLYA
1 KUTU MUZLU JÖLE
2 ADET ŞEFTALİ
2 ADET ANJELİK ERİK
YAPILIŞI:
BİR TEFLON TENCEREYE 1 kg SÜTÜ,İRMİĞİ,ŞEKERİ,VANİLYAYI KATINIZ.KOYULAŞINCAYA KADAR PİŞİRİNİZ.PİŞTİKTEN SONRA HİNDİSTAN CEVİZİ VE MARGARİNİNİ İLAVE EDİNİZ.BİR TAŞIM DAHA KAYNATINIZ. DAHA SONRA BİR BORCAMA DÖKÜNÜZ.MEYVELERİ İNCE İNCE DİLİMLEYİNİZ.BİRAZ KATILAŞTIKTAN SONRA TATLININ ÜZERİNE DİZİNİZ. İKİBUÇUK BARDAK SICAK SUYLA JÖLEYİ HAZIRLAYINIZ.MEYVELERİN ÜZERİNE YAVAŞÇA GEZDİRİNİZ.ODA SICAKLIĞINDA SOĞUDUKTAN SONRA BUZDOLABINDA 4 SAAT BEKLETİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder