MALZEMELER:
500 gr KUŞBAŞI KUZU ETİ
2 ADET KURU SOĞAN
250 gr TAZE FASULYE
2 ADET KABAK
2 ADET PATLICAN
250 gr BAMYA
4 ADET PATATES
4 ADET DOLMALIK BİBER
1 ADET KAPYA BİBERİ
4 ADET DOMATES
1 BAŞ SARIMSAK
1 TATLI KAŞIĞI KARIŞIK SALÇA
1 ADET ET BULYON
SIVI YAĞ
TUZ
YAPILIŞI:
BÜYÜK BİR TENCEREYE ETLERİ,YAĞI VE AY ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ SOĞANLARI KOYUNUZ.KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKINIZ.BU ARADA SIRASIYLA FASULYE,PATLICAN,KABAK,BAMYA,PATATES,BİBER,DOMATESLERİ YIKAYIP AYIKLAYIP TENCEREYE İLAVE EDİNİZ.SEBZELER DAĞILMAMASI İÇİN İRİCE DOĞRAYINIZ.ÜZERİNE SARIMSAKLARI AYIKLAYIP KATINIZ.BİR SU BARDAĞINA SICAK SU,BULYON VE SALÇAYI KOYUP ÇIRPINIZ.DAHA SONRA TENCERENİN ÜZERİNDEN GEZDİRİNİZ VE TUZUNU KATINIZ.KISIK ATEŞTE YAKLAŞIK AĞZI KAPALI OLARAK İKİ SAAT PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder