SÖĞÜRME |
BOSTANA |
MALZEMELER:
SÖĞÜRME:
1 kg TOP PATLICAN
1/2 kg ORTA YAĞLI KIYMA
5 DİŞ SARIMSAK
TEREYAĞ
TUZ
BOSTANA:
2 ADET DOMATES
1 ADET KURU SOĞAN
4 ADET YEŞİL BİBER
1 ADET KAPYA BİBERİ
MAYDANOZ
NANE
REYHAN
SEMİZOTU
KIRMIZI BİBER
SUMAK
TUZ
1 ADET LİMON
1 SU BARDAĞI ŞALGAM SUYU
BOL BUZ
YAPILIŞI:
PATLICANLARI KÖZLEYİNİZ.KABUKLARINI SOYUNUZ.KARA SUYUNUN SÜZÜLMESİ İÇİN SÜZGEÇTE BEKLETİNİZ.DAHA SONRA ÜZERİNE TUZ VE DÖVÜLMÜŞ SARIMSAĞI KATINIZ.BİR KÜÇÜK KUŞHANEDE KIYMAYI KAVURUNUZ.ÜZERİNE TEREYAĞINI İLAVE EDİNİZ.SERVİS ESNASINDA İKİSİNİDE ISITINIZ.TABAKLARA ÖNCE PATLICANLARI ÜZERİNE KIYMASINI KOYUNUZ.
BOSTANANIN ÖNCE SOĞAN VE OLGUN DOMATESİNİ RENDELEYİNİZ.DAHA SONRA ÇOK İNCE OLACAK ŞEKİLDE BİBERLERİ ,DOMATESLERİ DOĞRAYINIZ.YEŞİLLİĞİDE İNCE İNCE KIYINIZ.LİMONUN SUYUNU SIKINIZ.ŞALGAM SUYUNU İLAVE EDİNİZ.TUZ,KIRMIZIBİBER,SUMAK KATINIZ.İÇİNE BOL BUZ KATINIZ BUZLAR ERİMEYE YÜZ TUTUNCA SOĞUK SERVİS EDİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder