HAMSİLİ PİLAV
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet taze nane
1/2 demet dereotu
kırmızı biber, tarçın
tuz
Üzeri İçin;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Hamsileri kılçıklarından temizleyiniz ve iyice yıkayınız,süzgece
koyunuz. Dolmalık
fıstığı bir kaç dakika yağda kavurunuz, ince kıyılmış soğanları ekleyip kavurmaya
devam ediniz. Pirinci yıkayınız, soğan ve fıstıkla beraber şeffaflaşana kadar
kavurduktan sonra, kuru üzümü, ince kıyılmış dereotu ve naneyi, baharatları da
katıp 2,5 bardak suyla pişiriniz, demlenmeye bırakınız. Bu arada büyükçe bir
tepsinin içine sırtları alta gelecek şekilde, hamsileri bütün yüzeye döşeyiniz.
(Hamsileri yerleştirirken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta: Hamsiler
pişince küçüldüğü için çok sık döşemelisiniz, hatta biraz üst üste getirerek
diziniz.) Bir sırada tepsinin kenarlarına yerleştiriniz. Pilavı hamsilerin üzerine
döküp biraz bastırarak bütün tepsiye yayınız. Kenarlara dizdiğiniz hamsileri
pilavın üzerine kapatınız. Kalan hamsileri de pilavı tamamen kapatacak şekilde
üstüne diziniz. Yağı balıkların üzerine sürünüz. 170
dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15-20 dk pişiriniz. (Hamsiler kurumayacak
şekilde pişirmeye dikkat ediniz.) Ilık olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder