Et, tavuk, balık yemeklerinin yanına çok yakışan bir tarif.
Ayrıca yanında ketçap mayonez ve sarımsaklı yoğurda batırarak da
yiyebileceğiniz muhteşem bir atıştırmalık.
MALZEMELER:
3 adet iri soğan
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Pul biber
YAPILIŞI:
Soğanları yuvarlak olarak ince halkalar şeklinde doğrayınız. Acı suyunun çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletiniz.Diğer bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp çırpınız.Soğanları bu karışıma batırıp ardından galate ununa
bulayınız.Kızgın yağda kızarana kadar çevirerek kızartınız.Eğer karışım soğanlara yapışmıyorsa biraz daha un ilave
edebilirsiniz.Sıcak servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder