SAYFALAR
▼
30 Nisan 2014 Çarşamba
KİRPİ SALATASI
KİRPİ SALATASI
MALZEMELER:
1 ufak konserve garnitür
6 adet kornişon turşu
4 adet büyük patates
1 adet yumurta sarısı
1 kase yoğurt
3 kaşık mayonez
3 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1/2 demet dereotu
bir kaç adet zeytin
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayınız.Kabuklarını soyunuz ve eziniz.Sıcakken yumurta sarısını,tuzunu ilave edip karıştırınız.Kornişonları tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.Konserve garnitürü yıkayıp iyice süzünüz ve kağıt havlu ile kornişonlarla birlikte kurulayınız.Soğumuş olan patateslerin içine karıştırınız.Limon suyu ve zeytinyağını da katınız.Servis tabağına oval bir top şekli veriniz.Mayonez,yoğurt ve sarımsağı çırparak kirpimizin üstüne dökünüz.Dere otlarını saplarından kirpimizin üzerine saplayınız.Suyunu sıktığımız limonun yarısını kafa olarak kullanınız.Gözlerini de zeytin tanelerinden yapınız Ağzını çizip zeytinin karası ile boyayınız.Limonun dibi zaten doğal burun olacaktır.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
TAVUK KAPAMA
TAVUK KAPAMA
MALZEMELER:
5 adet tavuk baget
2 kase pirinç
tereyağ
1 adet tavuk bulyon
tuz
YAPILIŞI:
Tavukları bulyon ile haşlayınız.Bir borcama önceden ıslattığınız pirinçleri diziniz.Üzerine 4 kase tavuk suyunu koyunuz.Tereyağını ve tuzunu ilave ediniz.Bagetleri de üzerine yerleştirerek 180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
ÇİLEKLİ TURTA
ÇİLEKLİ TURTA
MALZEMELER:
1/2 kg. çilek
125 gr.margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
4 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
biraz sade jöle
YAPILIŞI:
Un,pudra şekeri,yumurta,vanilya kabartma tozu ve margarini karıştırıp yoğurunuz.Yağlanmış kalıba sıkıştırarak döşeyiniz.160 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz.Muhallebisini pişiriniz ve soğumaya bırakınız.Turta pişince kalıptan çıkarınız.Üzerine muhallebisini dökünüz.Yıkanmış ve dilimlenmiş çileklerle süsleyiniz.Üzerine az suyla hazırlanmış jöleyi dökünüz.Buzdolabında soğutunuz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
MERCİMEKLİ BULGUR SALATASI
MERCİMEKLİ BULGUR SALATASI
MALZEMELER:
1 su bardağı kalın bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biberi
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
kırmızı biber
sumak
kara biber
tuz
1 adet limon
zeytinyağı
YAPILIŞI:
Mercimeği kara suyu çıkıncaya kadar haşlayınız.Daha sonra suyunu süzüp tekrar su ilave ederek pişiriniz.Suyunu iyice süzerek soğumaya bırakınız.Ufak bir tencerede bulguru iki su bardağı su ile pişiriniz ve soğumaya bırakınız.Soğuduktan sonra bir borcamın içinde karıştırınız.Küçük doğranmış domates ve biberleri ilave ediniz.İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanları katınız.Tuzunu ve baharatlarını serpiniz.Limon suyunu sıkarak zeytinyağı ile karıştırıp üzerine gezdiriniz.Biraz buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
EKŞİLİ ÇORBA
EKŞİLİ ÇORBA
MALZEMELER:
1,5 su bardağı ince bulgur
200 gr.yağsız kıyma
1 küçük soğan
5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase erişte
1 yemek kaşığı karışık salça
karabiber
kırmızı biber
tuz
1 adet et bulyon
nane
sıvıyağ
tereyağ
1 adet limon
YAPILIŞI:
Bulguru üstüne çıkacak kadar ılık su ile ıslatınız.Soğanı rendeleyiniz.Etle karıştırınız.Tuz,karabiber,domates salçasını karıştırınız.Bulguru katınız.Ununu ilave ederek iyice yoğurunuz.Misket büyüklüğünde köfteler yapınız.Hahif unlayınız.Bir tencereye sıvıyağ koyunuz .Karışık salçayı ilave ediniz.Üzerine sıcak su katınız et bulyonu ve köfteleri ilave ediniz.Kaynadıktan sonra eriştelerini katınız.Erişte ve köfteler piştikten sonra nohutlarını katınız.Küçük bir tavada tereyağ ve nanesini yakınız.Limonun suyunu sıkıp katınız.Kızgın nane ve tereyağını çorbaya katınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
KARBONAT İLE ZAYIFLAMA
Ayda 5-6 Kilo vermenin formülünü veriyoruz.
Malzemeler:
1. 1
litre Su
2. Karbonat
3. Kristal Himalaya tuzu
4. Yarım litre içilebilir Elma Sirkesi
Yapılışı:
Suya 250 ml içilebilir Elma Sirkesi katılır.
Öğünlerden önce 1 çay bardağı içilir.
Not: Elma sirkesi içilebilir olmalıdır. Marketlerde satılan
sıradan yemelik sirke kullanmanız durumunda midenize zarar verebilir.
MERCİMEKLİ BÖREK
MERCİMEKLİ BÖREK
5 adet hazır yufka
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
maydanoz
karabiber
kırmızıbiber
tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 şişe soda
3 adet yumurta
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Mercimeği az suyla kara suyu çıkana kadar kaynatınız ve o suyu dökünüz.Daha sonra tekrar su doldurup pişiriniz.Süzerek soğumaya bırakınız.Bir tavada az sıvıyağ ile ince kesilmiş biber ve soğanları sarartınız ve altını kapatarak mercimekle karıştırınız.Üzerine karabiber,kırmızıbiber ve tuz katınız.Kıyılmış maydonozu ilave ediniz.Bir kasede yoğurt,yumurta,soda,yağ karışımını iyice çırpınız.Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek tepsi böreği tarzında döşeyiniz.180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral Uçarı
www.guncelyemek.blogspot.com
PORTAKALLI KEK
PORTAKALLI KEK
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri birlikte çırpınız.Daha sonra sırasıyla malzemeleri ilave ederken çırpmaya devam ediniz.Yağlanmış kek kalıbına dökünüz.180 derece fırında 30 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
29 Nisan 2014 Salı
ŞEFTALİ SULU KEK
ŞEFTALİ SULU KEK
MALZEMELER:
1,5 su bardağı şeftali suyu
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
80 gr.margarin
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Unu eleyiniz.Diğer malzemeleri bir taraftan çırparak birer birer ilave ediniz.En son kabartma tozu ve fındığı katınız.Yağlanmış kek kalıbına dökünüz.180 derece fırında 55 dakika pişiriniz.Kalıptan çıkardıktan sonra üzerine hindistan cevizi serpiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
KREMALI HAVUÇ ÇORBASI
KREMALI HAVUÇ ÇORBASI
5 adet havuç
1 kutu krema
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
tereyağı
karabiber
tuz
1 adet tavuk bulyon
YAPILIŞI:
Havuçları rendeleyiniz.Tereyağında sararıncaya kadar çeviriniz.Üzerine suyunu ilave ediniz.Tabletini atınız.Bir kasede un,süt ve kremayı çırpınız.Yavaş yavaş çorbaya ilave ediniz.Tuz ve karabiber katınız.Karıştırarak pişiriniz.Daha sonra el blenderinden geçiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
KABAKLI FIRIN MAKARNA
KABAKLI FIRIN MAKARNA
MALZEMELER:
3 adet kabak
250 gr. lor
taze nane
maydanoz
dereotu
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz
karabiber
1/2 paket papyon makarna
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Makarnaları haşlayınız.Kabakları rendeleyiniz.Sıvıyağda suyunu çekinceye kadar pişiriniz.Soğuyunca içine lor peyniri,tuz,karabiber ve ince doğranmış yeşillikleri katınız.Bir borcama haşlanmış makarnaları dökünüz.İçine harcını koyup karıştırınız.Süt ve yumurtaları çırpıp üzerine gezdiriniz.Rendelenmiş kaşar peyniri de üzerine serpiştiriniz.180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
TEL ŞEHRİYE SALATASI
TEL ŞEHRİYE SALATASI
MALZEMELER:
2 su bardağı tel şehriye
1 adet tavuk göğüs
5 adet kornişon
3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
1/2 adet göbek salata
1 adet kapya biberi
1/2 demet dereotu
1 adet limon
zeytinyağı
ayçiçek yağı
tuz
YAPILIŞI:
Tavukları haşlayınız.Soğuyunca ince ince didikleyiniz.Tel şehriyeleri ayçiçek yağı ile kavurunuz ve tavuk suyunu ilave ederek pilav gibi pişiriniz.Daha sonra soğumaya bırakınız.Diğer malzemeleri küçük küçük doğrayıp ,limon ve zeytinyağı ilave ediniz.Hep birlikte harmanlayarak servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
19 Nisan 2014 Cumartesi
KABAK SALATASI
KABAK SALATASI
MALZEMELER:
4 adet kabak
1 kase süzme yoğurt
3 kaşık mayonez
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze soğan
1/2 demet taze nane
margarin
ceviz
tuz
YAPILIŞI:
Kabakları rendeleyiniz.Suyunu sıkınız.Bir tavada margarinle
birlikte soteleyiniz.Üzerine tuz ilave ederek soğumaya bırakınız.Yeşillikleri
yıkayarak ince ince doğrayınız.Yoğurt ve mayonezi çırpınız.Sosu,yeşillikleri ve
soğumuş kabağı karıştırınız.Bir borcama dökünüz.Üzerini cevizlerle süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
ABANT ÇORBASI
ABANT ÇORBASI
MALZEMELER:
100 gr.kıyma
1 adet patates
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
2 kaşık yoğurt
sıvı yağ
tereyağ
karabiber
tuz
nane
toz kırmızı biber
1 adet et bulyon
YAPILIŞI:
Patatesleri rendeleyiniz ve sıvı yağda soteleyiniz.Üzerine
sıcak su ilave ediniz.Bulyonu katınız.Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırarak
misket büyüklüğünde köfteler yapınız.Kaynamakta olan çorbaya katınız.Bir kasede
yoğurt,un ve yumurtayı çırpınız.Köfteler pişince meyanesini
terbiyeleyiniz.Küçük bir tavada tereyağı kızdırınız .İçine kuru nane ve toz
kırmızı beiber katarak kızgın halde çorbanın üzerini dağlayınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
18 Nisan 2014 Cuma
SODALI TOP POĞAÇA
SODALI TOP POĞAÇA
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1 paket kuru maya
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
Çörekotu
İç harcı için:
Peynir
Maydanoz
YAPILIŞI:
Ilık süt ,şeker ve mayayı kabarması için bekletiniz.Daha
sonra yağını sodasını ve tuzunu koyunuz.Aldığı kadar un ilave ediniz.Biraz
bekletiniz.Peyniri eziniz içine maydanoz katınız.Mandalina büyüklüğünde
parçalar kopararak içine peynirli harçtan koyunuz .Ağzını büzerek
yuvarlayınız.Ters çevirerek yağlanmış yada fırın kağıdı serilmiş tepsiye diziniz.Üzerine
yumurta sarısı sürünüz.Çörekotu serpiniz.180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
TAVUK SALATASI
TAVUK SALATASI
MALZEMELER:
1 adet tavuk göğüs
2 adet havuç
3 adet patates
1 kase süzme yoğurt
3 kaşık mayonez
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı margarin
karabiber
tuz
zeytinyağı
1/2 limon
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayınız.Havuçları rendeleyiniz ve margarin
ile soteleyiniz.Tavuğu haşlayınız.Patatesler pişince püre haline
getiriniz.İçine tuz,limon suyu ve zeytinyağı katınız.Kelepçeli kalıba
dökünüz.Üzerine tavukları didikleyiniz ve sıkıştırınız.Soğumuş olan havuçların
içine yoğurt,mayonez ve dereotlarını ilave ediniz.Tavukların üzerine Havuçları
da ilave ediniz.Üzerini süsleyiniz.Buzdolabında soğutunuz.Kalıptan çıkararak
servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
15 Nisan 2014 Salı
PORTAKAL ŞERBETİ
PORTAKAL ŞERBETİ
MALZEMELER:
10 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 adet kabuk tarçın
3 adet karanfil
YAPILIŞI:
Portakalları sıkıp ,süzünüz.Şeker,su,tarçın ve karanfili
kaynatınız.Daha sonra soğuyunca portakal suyunu ilave ediniz.Soğutarak servis
ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
KÖFTELİ-MANTARLI MAKARNA
MANTARLI -KÖFTELİ MAKARNA
MALZEMELER:
1 paket burgu makarna
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
yeterince galeta unu
karabiber
tuz
1 paket mantar
3 adet yeşil biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
5 diş sarımsak
karabiber
tuz
sıvı yağ
100 gr.kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Makarnaları tuzlu suda haşlayınız.Mantarları küçük küçük
doğrayınız ve limonlu suda bekletiniz.İlk etaptaki malzemelerle küçük köfteler
yapınız.Tavada biraz sıvı yağ ile kızartınız.Köfteleri tavadan alıp
mantar,domates ve biberi katınız.Biraz pişince içine salça,karabiber ve tuz
katınız.Makarnaları bir borcama yayınız üzerine küçük köfteleri ve mantar sosu
dökünüz.Rendelenmiş kaşarı üzerine serpiniz.Fırına vererek kaşarlar eriyinceye
kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
KİŞKE
KİŞKE
MALZEMELER:
2 su bardağı yarma
300 gr.kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
sıvı yağ
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI:
Geceden ıslattığınız yarmaları düdüklü tencerede
pişiriniz.Suyunu süzünüz.Bir tencereye doğranmış soğan sıvı yağ ve etleri
koyunuz.Etler pişinceye kadar pişiriniz.Daha sonra küçük doğranmış domates ve
biberleri ekleyiniz.Salçasını katınız.Bir pilav tenceresinde yağ ve tuz ilavesi
ile yarmayı biraz çeviriniz.Servis ederken alta yarma pilavını üzerine etini
koyarak servis ediniz.Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
13 Nisan 2014 Pazar
MİNİ PUF PİDE
MİNİ PUF PİDE
MALZEMELER:
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
2 adet domates
3 adet yeşil biber
100 gr. salam
1 su bardağı kaşar rendesi (taze kaşar)
1 adet yumurta sarısı üstüne akı içine
YAPILIŞI:
Maya,şeker,süt birlikte 15 dakika kabartınız.Daha sonra diğer malzemeyi katarak yoğutunuz.15 dakika dinlendiriniz.İç harcının malzemesini küçük küçük doğrayınız.Poğaçadan biraz daha irice merdane ile açınız .Malzemeyi koyarak üstten kapatınız.Ortasını biraz açık bırakınız.Üzerine yumurta sarısı sürünüz.180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
BULGUR ÇORBASI
BULGUR ÇORBASI
MALZEMELER:
2 adet patates
1/2 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 adet soğan
5 diş sarımsak
tuz
1 adet et bulyon
tereyağ
toz kırmızıbiber
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patates ve soğanların kabuklarını soyarak iri iri doğrayınız.8 su bardağı su ilavesi ile tüm malzemeyi birlikte pişiriniz.El blenderi ile çekiniz.Tereyağını ilave ederek bir taşım daha kaynatınız.Küçük bir tavada sıvı yağ ve toz kırmızı biberi kızdırınız.Üzerini yağla süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
ÇİKOLATALI PUFİDİK KEK
ÇİKOLATALI PUFİDİK KEK
MALZEMELER:
5 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 kutu krema
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı dolu kakao
2 su bardağı un
100 gr sütlü çikolata
100 gr. bitter çikolata
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekerleri on dakika çırpınız.daha sonra malzemeleri ilave edip çırpmaya devam ediniz.Yağlanmış bir borcama keki dökünüz.Parçalamış olduğunuz çikolataları üzerine ilave edip biraz karıştırınız.Çok fazla karıştırılırsa çikolatalar dibe çöküyor.180 derece fırında 35-40 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
İKRAMLIK KURABİYE
İKRAMLIK KURABİYE
MALZEMELER:
1 adet yumurta
125 gr. margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
2 çay bardağı fındık içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi birlikte karıştırınız.Küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapınız.170 derece fırında 10-15 dakika pişiriniz.Üzerine pudra şekeri ve biraz tarçın,biraz kakao eleyiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
12 Nisan 2014 Cumartesi
ISPANAK ÇORBASI
ISPANAK ÇORBASI
MALZEMELER:
300 gr. ıspanak
3 adet patates
8 su bardağı su
2 su bardağı süt
tereyağ
tuz
YAPILIŞI:
Ispanakları ve patatesleri irice doğrayınız.Suyunu ve tuzunu ilave ederek pişiriniz.Patatesler pişince el mikseri ile sebzeleri eziniz.Yavaş yavaş sütünü ilave ediniz.Bir taşım kaynadıktan sonra tereyağını ilave edip altını kapatınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.c om
MALZEMELER:
300 gr. ıspanak
3 adet patates
8 su bardağı su
2 su bardağı süt
tereyağ
tuz
YAPILIŞI:
Ispanakları ve patatesleri irice doğrayınız.Suyunu ve tuzunu ilave ederek pişiriniz.Patatesler pişince el mikseri ile sebzeleri eziniz.Yavaş yavaş sütünü ilave ediniz.Bir taşım kaynadıktan sonra tereyağını ilave edip altını kapatınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.c
ŞOKELLALI ÇÖREK
ŞOKELLALI ÇÖREK
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 kutu şokella
YAPILIŞI:
1 paket kuru mayayı şeker ve ılık su ile kabartınız.Daha
sonra hamuru diğer malzemeleri ilave ederek yoğurunuz.Yarım saat kabarması için
dinlendiriniz.Hamuru ikiye ayırınız.Merdane yardımıyla yarım cm açınız.Diğer
parçayı da aynı şekilde açınız.Birinin üzerine bir kutu şokellayı
sürünüz.Üstüne diğer açtığınız hamuru kapatınız.Bir parmak kalınlığında
şeritler kesiniz.Şeritleri burgu şeklinde çevirip gül şeklinde bükünüz.Üzerine
yumurta sarısı sürünüz ve 180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
ÇİÇEK KAHVALTI
ÇİÇEK KAHVALTI
MALZEMELER:
1 PAKET TOST EKMEĞİ
3 ADET DOMATES
100 gr.SALAM
3 ADET YUMURTA
1 BARDAK SÜT
TEREYAĞI
TAZE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ
BİR TUTAM MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI:
TOST EKMEKLERİNİN ÜZERİNE TEREYAĞI SÜRÜNÜZ.DOMATESLERİ DİLİMLEYİNİZ.EKMEK DİLİMLERİNİN ARALARINA BİR DİLİM SALAM BİR DİLİM DOMATES ŞEKLİNDE DİZİNİZ.YUMURTA VE SÜTÜ ÇIRPARAK ÜZERİNDEN GEZDİRİNİZ.
RENDELENMİŞ TAZE KAŞAR PEYNİRİNİ ÜZERİNE SERPİNİZ.KIYILMIŞ MAYDANOZU ÜZERİNE SERPİŞTİRİNİZ.TUZ VE KARABİBER SERPİNİZ.ELEKTRİK IZGARASINDA ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com