SAYFALAR

12 Nisan 2014 Cumartesi

ŞOKELLALI ÇÖREK


ŞOKELLALI ÇÖREK

MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 kutu şokella

YAPILIŞI:

1 paket kuru mayayı şeker ve ılık su ile kabartınız.Daha sonra hamuru diğer malzemeleri ilave ederek yoğurunuz.Yarım saat kabarması için dinlendiriniz.Hamuru ikiye ayırınız.Merdane yardımıyla yarım cm açınız.Diğer parçayı da aynı şekilde açınız.Birinin üzerine bir kutu şokellayı sürünüz.Üstüne diğer açtığınız hamuru kapatınız.Bir parmak kalınlığında şeritler kesiniz.Şeritleri burgu şeklinde çevirip gül şeklinde bükünüz.Üzerine yumurta sarısı sürünüz ve 180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI


www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder