SAYFALAR

19 Nisan 2014 Cumartesi

ABANT ÇORBASI


ABANT ÇORBASI

MALZEMELER:

100 gr.kıyma
1 adet patates
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
2 kaşık yoğurt
sıvı yağ
tereyağ
karabiber
tuz
nane
toz kırmızı biber
1 adet et bulyon

YAPILIŞI:

Patatesleri rendeleyiniz ve sıvı yağda soteleyiniz.Üzerine sıcak su ilave ediniz.Bulyonu katınız.Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırarak misket büyüklüğünde köfteler yapınız.Kaynamakta olan çorbaya katınız.Bir kasede yoğurt,un ve yumurtayı çırpınız.Köfteler pişince meyanesini terbiyeleyiniz.Küçük bir tavada tereyağı kızdırınız .İçine kuru nane ve toz kırmızı beiber katarak kızgın halde çorbanın üzerini dağlayınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder