ABANT ÇORBASI
MALZEMELER:
100 gr.kıyma
1 adet patates
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
2 kaşık yoğurt
sıvı yağ
tereyağ
karabiber
tuz
nane
toz kırmızı biber
1 adet et bulyon
YAPILIŞI:
Patatesleri rendeleyiniz ve sıvı yağda soteleyiniz.Üzerine
sıcak su ilave ediniz.Bulyonu katınız.Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırarak
misket büyüklüğünde köfteler yapınız.Kaynamakta olan çorbaya katınız.Bir kasede
yoğurt,un ve yumurtayı çırpınız.Köfteler pişince meyanesini
terbiyeleyiniz.Küçük bir tavada tereyağı kızdırınız .İçine kuru nane ve toz
kırmızı beiber katarak kızgın halde çorbanın üzerini dağlayınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder