SAYFALAR

13 Nisan 2014 Pazar

BULGUR ÇORBASI


BULGUR ÇORBASI

MALZEMELER:

2 adet patates
1/2 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 adet soğan
5 diş sarımsak
tuz
1 adet et bulyon
tereyağ
toz kırmızıbiber
sıvıyağ

YAPILIŞI:

Patates ve soğanların kabuklarını soyarak iri iri doğrayınız.8 su bardağı su ilavesi ile tüm malzemeyi birlikte pişiriniz.El blenderi ile çekiniz.Tereyağını ilave ederek bir taşım daha kaynatınız.Küçük bir tavada sıvı yağ ve toz kırmızı biberi kızdırınız.Üzerini yağla süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder