SAYFALAR
▼
30 Nisan 2014 Çarşamba
MERCİMEKLİ BÖREK
MERCİMEKLİ BÖREK
5 adet hazır yufka
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
maydanoz
karabiber
kırmızıbiber
tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 şişe soda
3 adet yumurta
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Mercimeği az suyla kara suyu çıkana kadar kaynatınız ve o suyu dökünüz.Daha sonra tekrar su doldurup pişiriniz.Süzerek soğumaya bırakınız.Bir tavada az sıvıyağ ile ince kesilmiş biber ve soğanları sarartınız ve altını kapatarak mercimekle karıştırınız.Üzerine karabiber,kırmızıbiber ve tuz katınız.Kıyılmış maydonozu ilave ediniz.Bir kasede yoğurt,yumurta,soda,yağ karışımını iyice çırpınız.Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek tepsi böreği tarzında döşeyiniz.180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral Uçarı
www.guncelyemek.blogspot.com
Merhaba,
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel görünüyor.Bu böreği ben geniş bohça şeklinde iki kat yufkaya sararak yaparım, yufkaların arasında da yağ-yumurta karışımı yerine bolca sıvıyağla inceltilmiş haşhaş ezmesi sürerseniz, yeşil mercimekle çok uyumlu bir lezzet oluyor. Bir de böyle denemenizi tavsiye ederim.
İyi günler dilerim.
cerenceyhan.blogspot.com
Merhaba,
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel görünüyor.Bu böreği ben geniş bohça şeklinde iki kat yufkaya sararak yaparım, yufkaların arasında da yağ-yumurta karışımı yerine bolca sıvıyağla inceltilmiş haşhaş ezmesi sürerseniz, yeşil mercimekle çok uyumlu bir lezzet oluyor. Bir de böyle denemenizi tavsiye ederim.
İyi günler dilerim.
cerenceyhan.blogspot.com