TERE ÇORBASI (İZMİR YÖRESİ)
MALZEMELER:
2 Demet tere
1 Çay bardağı un
1 Baş sarımsak
6 Su bardağı su
1 Adet soğan
1 Fincan zeytinyağı
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı biber salçası
Yeteri kadar Karabiber,Tuz
YAPILIŞI:
Tereyi iyice yıkayıp, incecik doğrayınız. Soğanın kabuğunu
soyup, incecik doğrayınız. Tencereye doğranmış soğanı koyup, kısık ateşte
pembeleşinceye kadar pişiriniz.Zeytinyağı ve unu ilave edip, pembeleşinceye
kadar karıştırınız. Et suyunu ve su azar azar ilave ederek, hızlıca karıştırmak
suretiyle pişiriniz. Tuz ve doğranmış tereler ilave edip, kısık ateşte pişmeye
bırakınız.Sarımsakları ayıkllayı, eziniz. Bir kapta ezilmiş sarımsak , süt ve
salçayı çırparak karıştırınız. Tere iyice yumuşayınca sütlü karışımı ilave
ederek, iyice karıştırınız. Bir miktar daha pişirip, ateşten alınız. Sıcak
olarak servis yapınız.
NOT:Tere; İştah açıcı, idrar söktürücüdür. Romatizma ve
kulunç için tere yemeye devam edilmelidir. Soğuk algınlığına, nefes darlığına
ve basura iyi gelir.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder