BULGURLU EKŞİMİKLİ KOL BÖREĞİ
MALZEMELER:
6 adet yumurta
250 gr yoğurt
½ çay bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
½ kg ince bulgur
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kara biber
2çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz.
YAPILIŞI:
Soğanlar ince ince kıyınız, yağda kavurunuz. İçine bulgur
ilave ediniz, bir süre sonra da su katınız. Biraz pişirdikten sonra ateşten
indiriniz ve bulgurun kabarması için bekleyiniz. Kabarma işlemi olduktan sonra
içine tuz, karabiber, pulbiber ilave ediniz.Ayrı bir geniş kapta yumurta,
yoğurt, sıvı yağ ve un çırpınız. Kulak memesi kıvamında hamur elde ediniz.
Yarım saat bekletilen hamurdan 6 parça elde ediniz ve yufka şeklinde açınız.
Bunların içine hazırlanan bulgurlu harcı koyunuz ve rulo şeklinde sarınız. Tüm
parçalar doldurulup sarıldıktan sonra yağlanmış tepsiye diziniz, üzerine
yumurta, yoğurt ve yağ karışımını sürünüz. Orta sıcaklıktaki fırında pişiriniz ve
çıkarıldıktan sonra keserek servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder