HELATİYE
MALZEMELER:
Muhallebi için
1+ 1/2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 parça damla sakızı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3.5 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı gül suyu
1 çay bardağı nar tanesi
1 çay bardağı soyulmuş badem
2/3 çay bardağı soyulmuş antep fıstığı
1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
YAPILIŞI:
Şerbet için şeker, su ve gül suyunu tencereye alınız ve orta
ateşte kaynatınız. Soğumaya bırakınız. Süt, şeker ve damla sakızını tencereye
alıp kaynamaya bırakınız. Nişasta ve suyu iyice karıştırıp ince ince süte
ekleyiniz ve muhallebi kıvamında pişiriniz. Karışımı su ile ıslatılmış kare bir
kabın içerisine yayınız. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra küp şeklinde
doğrayınız. Servis kaplarına şurubu paylaştırınız. Küp doğranmış muhallebi,
kayısı, nar, badem ve fıstık ekleyip hafif karıştırınız ve servis yapınız.
İsteğe göre buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder