DAMAT PAÇASI
MALZEMELER :
1 adet tavuk göğüs
2 kaşık margarin 3 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
3 adet hazır yufka
2 kaşık sirke
YAPILIŞI:
Tavuk etini ince ince ve küçük parçalar şeklinde doğrayınız, bir miktar su ile haşlayınız. Yufkayı
parçalara ayırarak bir tepsiye diziniz ve çok kısa bir süre fırında kızartınız.
Fırından alınan yufkaların üzerine 1 bardak tavuk suyu dökünüz ve yumuşamaları
için 5 dakika tekrar ısınmış fırına koyup bekletiniz. Fırından alınan
yufkaların üzerine haşlanmış tavuk parçalarını diziniz. Ayrı bir kapta, tavuk
etinden elde edilen tavuk suyu, margarin, ezilmiş sarımsak, yoğurt, yumurta
sarısı ve unu mikserle çırpınız. Ardından bir süre ateşte pişiriniz. Ateşten alınan
karışıma sirke ilave ediniz ve karıştırınız. Hazırlanan bu sosu tavuklu
yufkaların üzerine dökünüz. İstenirse üzerine kızdırılmış tereyağ ve pul biber
karışımı eklenebilir.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
2 yorum:
Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
TEŞEKKÜR EDERİM.
Yorum Gönder