KARNABAHAR KIZARTMASI
ŞEKİL 1:
MALZEMELER:
1 adet küçük karnabahar
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 bardak sıvı yağ.
Sos: 1 küçük boy yoğurt
3 diş sarımsak
sıvı yağ
kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
Karnabaharı parçalara bölünüz. Bir tencereye kaynar su ve
tuzla karnabahar hafif yumuşayana kadar
10 dakika kadar haşlayınız. Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpınız.
Karnabaharları bu karışıma batırıp, kızdırdığınız bir miktar sıvı yağ ile önlü arkalı kızartınız. Kızarmış
karnabaharların üstüne sarımsaklı yoğurt dökünüz.
Afiyet olsun.
MALZEMELER:
ŞEKİL 2:
ŞEKİL 2:
1 orta boy karnabahar
1/2 limon suyu
2 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 bardak galeta unu
Tuz-karabiber
1 bardak sıvı yağ
YAPILIŞI:
Karnabaharın yapraklarını ve koçanını kesip çıkartınız.
Limon suyu,tuz katılmış sıcak suya koyarak biraz haşlanmasını sağlayınız.
Soğuyan karnabaharın çiçek ve küçük dallarını irice parçalara ayırınız.
Elinizle bastırarak yassıltınız..Yumurtaları çırpınız ve içine kaşar peyniri,
biraz tuz ve karabiber katınız. Karnabaharı önce galetaya, sonra da yumurtalı
peynire batırıp kızartınız. Kağıt peçete üzerine çıkartınız. Servis tabağına
alıp sarımsaklı yoğurtla servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder