MAMZANA (EDİRNE YÖRESİ)
MALZEMELER :
6 Adet patlıcan
4 Adet domates
5Adet sivri biber
1 demet maydanoz
750 gr yoğurt
3 diş sarımsak
2 Çorba kaşığı yağ
1 Çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
YAPILIŞI :
Patlıcanları ucundan başlayarak ocakta veya mangalın
üzerinde çevire çevire közleyiniz. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup
ince ince doğrayınız. Domates,biber ve maydanozu küçük küçük doğrayıp
patlıcanın içine katınız. Üzerine tuz serpiniz.En son üzerine sarımsaklı yoğurt
döküp,kırmızı biberli yağ gezdiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder