MUHALLEBİLİ HAVUÇ TATLISI
MALZEMELER:
4 adet orta boy havuç
4 adet orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket petiböur bisküvi
1 su bardağı ceviz
hindistan cevizi
üzeri için:
tarçın
hindistan cevizi
muhallebi için;
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Havuçları rendeleyiniz. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20
dakika pişiriniz. Bisküvileri küçük parçalara bölünüz. Pişen havuçlar biraz
ılıyınca içerisine bisküvi parçalarını ve cevizi ekleyip karıştırınız. Borcamı
hafif ıslatıp tabanına Hindistan cevizi serpiniz ve havuçlu karışımı borcama
yayınız.
Muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişiriniz
ve pütürlü olursa mikserle 5 dk. çırpınız. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın
üzerine muhallebiyi yayınız. Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ve tarçın ile
süsleyip buzdolabında soğumaya bırakınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder