KÖBETE
Malzemeler:
1 adet tavuk
1 su bardağı sıvı yağ
250 gr yoğurt
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI:
Tavuğu parçalayıp ve yıkayınız. Tencerede kavrunuz Küçük
küçük doğranmış soğanlar ilave ediniz, her ikisinin de iyice kavrulmasını
sağlayınız. Tuz, karabiber ve salça ilave ediniz, bir süre sonra ateşten
indiriniz. Ayrı bir tencerede un, yoğurt, yumurta ve biraz su ilave edilerek
karıştırınız. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız, 15 dakika
dinlendiriniz. Daha sonra elde edilen hamuru ikiye ayırınız. Bir parçasını
oklava ile yuvarlak olarak, mümkün olduğunca ince bir şekilde açınız. Yufka
haline gelen hamurun üzerine bir miktar sıvı yağ sürünüz. Birkaç dakika
bekletilen yufkayı, kol böreği şeklinde sarınız ve oklava ile tekrar bu defa
katmer hamuru gibi açınız. Elde edilen hamuru tepsiye yerleştiriniz. İkinci
parça hamura da aynı işlem uygulayınız. Tepsinin altına konulan hamurun
üzerine, tencerede kavrulan tavuk eti ve soğan karışımını düzgün bir şekilde
yayınız. Bunun üzerine de ikinci hamur yufkası düzgün bir şekilde kapatınız. Bu
işlemin ardından çırpılan un, yoğurt ve
yumurta karışımını sürünüz, fırına veriniz. Üzeri kızardıktan sonra hafifçe
ıslatınız ve üstünü örterek bir süre
dinlendiriniz ve servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder