CİĞERLİ TAVUK SUYU ÇORBA
MALZEMELER:
1 bütün köy tavuğu (ciğerleri ile beraber)
1 bütün köy tavuğu (ciğerleri ile beraber)
2 yemek kaşığı tel şehriye
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet limon
2 yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tuz
2lt su.
YAPILIŞI:
Tavuk ve ciğerleri temizledikten
sonra bol suda yıkayınız. Yıkandıktan sonra haşlanmak üzere tencereye suyun
içine koyunuz. Pişen tavuğun göğsünü didikleyiniz. Pişen ciğerleri doğrayınız.
Ayrı tencerede yağda tel şehriyeleri kavurunuz. Tavuğun suyu süzülerek üzerine
biraz daha su ilave edilerek tel şehriyelerin üstüne dökünüz. Yumurta, un,
limon suyu ve tuzu karıştırınız. Elde edilen terbiyeyi kaynayan tavuk suyunun
içine atınız ve karıştırınız. Son olarak içerisine didiklenen tavuk etleri ile
doğranan ciğerleri koyunuz. Yağı ilave
ediniz. 5-10 dk kaynadıktan sonra servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder