ŞARLOT PASTA
8 adet minik kek
2,5
su bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1
paket vanilya
1 çay bardağı süt( krem şanti için )
1 paket krem şanti için 2 adet muz.
YAPILIŞI:
2.5 bardak süte buğday nişastası ve unu koyunuz ,sonra
toz şekeri ekleyiniz ve soğuk iken karıştırınız, ateşe yerleştiriniz. Muhallebi kıvamında
olduktan sonra vanilyayı ekleyiniz, ateşi kapatınız. Soğutunuz , soğuttuktan sonra
krem şantiyi çırpınız ve muhallebi ile karıştırınız. Daha sonra muzu doğrayınız biraz karıştırınız.
Derin kaba streci yerleştiriniz minik minik kesilmiş hazır keklerinizi ortadan
doğru sıkı sıkı diziniz Muhallebiyi kekin üstüne dökünüz, yayınız ve yayıldıktan sonra
tekrar kek diziniz;biraz bastırınız streçle üstünü ve her tarafını sarınız. En az 6 saat
bekletiniz ve bekledikten sonra streci açınız ve düz bir tabağa ters çeviriniz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder