TORTİLLO
MALZEMELER:
2 bardak ılık su
25 çorba kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Mısır ununu bir kaba koyunuz ve ılık suyu azar azar dökerek
katıca bir hamur yapınız. Tuz katınız.Yapılan hamurdan golf topu büyüklüğünde
bir parça koparınız.Hamur parçası iki yağlı kağıdın arasına koyunuz ve
oklavayla inceltilerek yaklaşık 10 santimlik bir yufka haline getiriniz. Sonra
kuru bir tavada veya saç üstünde her iki tarafı da 1 dakika pişiriniz.
Tortillanın alt yüzünde yanık lekeleri belirdiği zaman ters çeviriniz.
Kenarları hafifçe kendiliğinden kıvrılacak olan tortilla Meksika yemeklerinde
ve pizza olarak kullanılabilir.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder