MAZAGRAN
MALZEMELER:
4 bardak üzüm suyu
4 bardak soğuk kahve
1 limon
1/2 litre su
Buz
YAPILIŞI:
Önce beş bardak olacak kadar orta şekerli bir kahve
pişiriniz. Sonra bu kahveyi ince bir tülbentten geçirerek süzünüz. Kahvenin
telvesi gidince elde dört bardak kahve kalacaktır. Bunu buzdolabına kaldırıp
soğutunuz, isteyenler Avrupa'da yapıldığı gibi bir kafe ekspressoda pişirebilir
ve bunu soğutabilirler.Her ne biçimde pişirilirse pişirilsin, kahve soğuyunca
bunu büyük bir sürahiye boşaltınız. Buna üzüm suyu ile toz şekeri katınız. Uzun
saplı bir kaşıkla sürahidekileri iyice karıştırarak şekeri eritiniz. İyice
yıkandıktan sonra kabuğuyla birlikte dilim dilim kesilmiş limonu da sürahiye
atınız ve yarım litre de su katıp kaptakileri hafifçe karıştırıp buzdolabına
kaldırınız.Servis vakti gelince sürahiye buz parçaları koyup bir defa daha
karıştırınız ve limonata bardaklarına boşaltarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder