Malzemeler:
• 1 kg
yağsız oğlak eti
• 2 adet soğan
• 3 adet havuç
• 1 çay kaşığı dövülmüş kişniş
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
• 1 çay kaşığı toz zencefil
• 2 çay bardağı kuru siyah üzüm
• 1 çay bardağı erik veya kızılcık pekmezi veya nar pekmezi
• 10-15 dal taze nane
• Kıvamınca tuz
• 150 gr cevizi içi
• 1 litre
su
• 1 fincan gülsuyu
Yapılışı:
1. Oğlak eti, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılıp yıkanır
ve suyu süzülür.
2. Soğanı çok ince doğrayıp havuçları halka dilimleyip yarım
litre su ile birlikte bir tencereye konulur.
3. Kısık ateşte kaynamaya başladığında üzerine biriken
köpüğü alınır.
4. 15-18 dakika pişirilip ateşten alınır.
5. Etler tencereden alınıp kıyma makinesinde kıyma yapılır.
6. İçerisine toz karabiber, tarçın, sakız, kişniş ve
zencefil ilave edilip çok ince kıyılmış nane ile birlikte çok iyi yoğurduktan
sonra misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır.
7. Etleri haşlamış olduğumuz suya köfteler katılıp 8-12
dakika pişirilir.
8. Daha sonra kuru üzümü, nar pekmezi ve yarım litre suyu
blendırdan geçirdikten sonra köftelere terbiye olarak verilir.
9. 5-6 dakika daha kaynadıktan sonra servis edilirken
üzerine gül suyu ve dövülmüş ceviz içi serpilir.
ALINTIDIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder