SAYFALAR

3 Ağustos 2013 Cumartesi

NIZBAÇ


 Malzemeler:

1 kg yağsız oğlak eti
• 2 adet soğan
• 3 adet havuç
• 1 çay kaşığı dövülmüş kişniş
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
• 1 çay kaşığı toz zencefil
• 2 çay bardağı kuru siyah üzüm
• 1 çay bardağı erik veya kızılcık pekmezi veya nar pekmezi
• 10-15 dal taze nane
• Kıvamınca tuz
• 150 gr cevizi içi
1 litre su
• 1 fincan gülsuyu

Yapılışı:

1. Oğlak eti, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılıp yıkanır ve suyu süzülür.
2. Soğanı çok ince doğrayıp havuçları halka dilimleyip yarım litre su ile birlikte bir tencereye konulur.
3. Kısık ateşte kaynamaya başladığında üzerine biriken köpüğü alınır.
4. 15-18 dakika pişirilip ateşten alınır.
5. Etler tencereden alınıp kıyma makinesinde kıyma yapılır.
6. İçerisine toz karabiber, tarçın, sakız, kişniş ve zencefil ilave edilip çok ince kıyılmış nane ile birlikte çok iyi yoğurduktan sonra misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır.
7. Etleri haşlamış olduğumuz suya köfteler katılıp 8-12 dakika pişirilir.
8. Daha sonra kuru üzümü, nar pekmezi ve yarım litre suyu blendırdan geçirdikten sonra köftelere terbiye olarak verilir.

9. 5-6 dakika daha kaynadıktan sonra servis edilirken üzerine gül suyu ve dövülmüş ceviz içi serpilir.

ALINTIDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder