İSPANYOL BÖREĞİ
MALZEMELER:
4 yufka
4 havuç
Yarım kg ıspanak
250 gr pastırma
2,5 kahve fincanı margarin
1 yumurta sarısı
ÜZERİ İÇİN:
Susam
Çörek otu
YAPILIŞI:
Ispanağı ayıklayıp bol suda yıkayınız. Süzüp iri iri
doğrayınız. Havucu temizleyip rendeleyiniz. Ispanak ve havucu ayrı kaplarda
birer kaşık margarinle kavurunuz.Yufkanın birini tezgaha seriniz. Kalan
margarini eritip yufkanın üzerini yağlayınız. İkinci yufkayı üzerine serip
tekrar yağlayınız ve ıspanakları yayınız.Rulo yapınız.Üçüncü yufkayı yayıp yağlayınız ve
kavrulmuş havucu yerleştiriniz. Rulo yapınızDördüncü yufkayı serip yağlayınız ve
pastırmaları diziniz.Rulo yapınız. Hazırladığınız böreğin tümünü rulo şeklinde sarınız.İkiye kesip
yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp
susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında
yaklaşık 30 dakika pişiriniz.Üzeri iyice kızarınca fırından alıp dilimleyiniz
ve sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder