SAYFALAR

25 Ağustos 2013 Pazar

TORTİLLO


TORTİLLO

MALZEMELER:

2 bardak ılık su
25 çorba kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Mısır ununu bir kaba koyunuz ve ılık suyu azar azar dökerek katıca bir hamur yapınız. Tuz katınız.Yapılan hamurdan golf topu büyüklüğünde bir parça koparınız.Hamur parçası iki yağlı kağıdın arasına koyunuz ve oklavayla inceltilerek yaklaşık 10 santimlik bir yufka haline getiriniz. Sonra kuru bir tavada veya saç üstünde her iki tarafı da 1 dakika pişiriniz. Tortillanın alt yüzünde yanık lekeleri belirdiği zaman ters çeviriniz. Kenarları hafifçe kendiliğinden kıvrılacak olan tortilla Meksika yemeklerinde ve pizza olarak kullanılabilir.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder