SAYFALAR

25 Ağustos 2013 Pazar

FAJİTA



FAJİTA

MALZEMELER:

400 Gram dana biftek, ince şeritler halinde jülyen doğranmış
5 adet kırmızı biber
6-7 adet dolmalık biber
karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Marine sosu:

2 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
1,5 çay kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
:
İnce şeritler halinde kesilmiş dana bifteği marine sosunda yaklaşık en az bir saat bekletiniz (bir gece boyunca bırakılması tavsiye ederim)Marine edilmiş eti tavada kendi yağında kızartınız, bu arada tuzunu ekleyiniz.Halka doğranmış kırmızı ve yeşil biberi başka bir tavada 2 kaşık zeytinyağı, karabiber ve tuzla kızartınız.Ekmeğinizin üzerine et ve biberi koyunuz.Fajita’nın özelliği etin neredeyse ekmeğin üzerinde bile cızırdayarak servis edilmesidir. Yani soğumadan tüketiniz.

Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder