Malzemeler:
Ekmek için :
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1+1/4 ayran
1 yumurta
İç Malzemesi :
2 su bardağı sert kaşar peyniri
4 sap taze soğan
2 kaşık tereyağı
Yapılışı :
Un ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
Ortasını açıp yumurta ve ayranı katıyoruz. Tok ve homojen bir hamur elde edene
kadar yoğuruyoruz. Yuvarlak fırın tepsisine hamurun üzerinden hafif bastırıp
yayarak yerleştiriyoruz ve üzerine un serpiyoruz. Önceden 180 derece ısıttığımız fırında 25-30
dakika pişiriyoruz.
İyice soğuyana kadar bekliyoruz. Ardından resimde
göreceğiniz gibi ekmeği üst kısmından dilimlere ayırıyoruz. Kaşar peynirini
rendeliyoruz. Taze soğanları ufak ufak dilimliyoruz ve kaşar peyniri ile
karıştırıyoruz. Ekmeği alüminyum folyoya yerleştiriyoruz. İç malzemesini bol
bol tüm kestiğimiz bölümlere gelecek şekilde koyuyoruz. Tereyağını da ufak
küpler halinde boşluklara yerleştiriyoruz. Folyonun üstünü kapatıp 180 derecede
15 dakika pişiriyoruz. Sonra folyonun üstünü açıp 10 dakika daha pişiriyoruz. Böylece
peynirler kızarmış oluyor. Artık ekmeğimiz hazır, artık her dilimi kopararak tüketebilirsiniz, afiyet
olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder