Malzemeler
3,5 bardak su
1 limonun suyu
Yapılışı:
Reçel yapılacak patlıcanların çekirdeksiz ve bostan
patlıcanı olarak bilinen top gibi yuvarlak patlıcanlardan olması
gerekir.Patlıcanlar, kabuğu soyulduktan sonra ince ince dilimler halinde
doğranır.
Diğer tarafta 20 bardak suda 250 gr sönmemiş kireç
eritilir.Bunu durulanmış suyu alınır ve patlıcan parçaları bu suda 6 saat
bekletilir.Bu süre sonunda patlıcan parçaları bol suda iyice yıkanır, suyu
süzdürülür.Diğer tarafta tozşeker ve 3,5 bardak su kaynatılarak şurup yapılır.
Şurup koyulaşınca yıkanmış ve suyu süzdürülmüş patlıcan
parçaları ilave edilir ve kaynatılarak patlıcanlar pişirilir.
Reçel kıvamını bulunca limon suyu konur ve
karıştırılır.Yaklaşık 2-3 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tencere ateşten
indirilir ve içindekiler temiz ve kuru kavanozlara boşaltılarak kaldırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder