ŞEFTALİ REÇELİ
MALZEMELER:
1 kg.SERT ŞEFTALİ
1 kg. TOZ ŞEKER
½ LİMON SUYU
1 ADET LİMON TUZU
YAPILIŞI:
ŞEFTALİLERİ YIKAYIP KABUKLARINI SOYUNUZ.RENDENİN KALIN TARAFIYLA
RENDELEYİNİZ.ÜZERİNE ŞEKERİNİ KATINIZ.KAYNADIKTAN SONRA ORTA HARARETLİ ATEŞTE 20
İLA 25 DAKİKA PİŞİRİNİZ.KÖPÜĞÜNÜ ALINIZ.DAHA SONRA LİMON TUZU VE LİMON SUYUNU
KATIP 5 DAKİKA DAHA PİŞİRİP ALTINI KAPATINIZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder