GÜVEÇTE PROBİOTİK YOĞURT
MALZEMELER:
PROBİOTİK MAYA
1,5 kg. SÜT
YAPILIŞI:
BAZI BÜYÜK MARKETLERDE YOĞURT YAPMAK İÇİN İYİ HUYLU
BAKTERİLERİ İÇİNDE BARINDIRAN PROBİOTİK YOĞURT MAYALARI VAR.EĞER BİR KEZ ALIP
MAYALARSANIZ YOĞURDUNUZ ARTIK HEP PROBİOTİK OLACAKTIR.YOĞURT YAPARKEN EN ÖNEMLİ
PÜF NOKTASI SÜTÜ İYİ KAYNATMAKTIR.ŞU SIRA YAZ OLDUĞU İÇİN İNEKLER TAZE OT
YEDİĞİNDEN DOLAYI SÜTLER SULU OLUYOR.BEN SÜTÜMÜ YAKLAŞIK 1,5 SAAT KISIK ATEŞTE
KAYNATIYORUM.DAHA SONRA TOPRAK İÇİ SIRLI GÜVEÇLERİME DOLDURUYORUM.SÜTÜM
ILININCA SÜT İLE ILIŞTIRDIĞIM MAYAYI KENARINDAN YAVAŞÇA MAYALIYORUM VE HAFİFÇE
KAŞIĞI İÇERİ DOĞRU SALLIYORUM.SONRA ÜZERİNİ BİR ÖRTÜYLE ÖRTÜYORUM.4 İLA 6 SAAT
BEKLETİYORUM.İKİNCİ ÖNEMLİ PÜF NOKTASI İSE YOĞRDU AÇTIĞINIZDA ÜZERİNİ AÇIK
OLARAK BUZDOLABIA KALDIRINIZ VE ERTESİ GÜN TÜKETMEYE BAŞLAYINIZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder