KIŞLIK KIZILCIK KOMPOSTOSU
MALZEMELER:
2 kg. KIZILCIK
750 gr. TOZ ŞEKER
2 ADET KABUK TARÇIN
8 -10 TANE KARANFİL
YAPILIŞI:
KIZILCIKLARI YIKAYINIZ.BİR TENCEREYE KIZILCIK ,ŞEKER,KARANFİL,TARÇIN VE YETERİNCE SUYUNU DA KOYUP YAKLAŞIK 20 DAKİKA KAYNATINIZ.SICAKKEN KAVANOZLARA DOLDURUP KAYNATILMIŞ KAPAKLARI KAPATINIZ VE TERS ÇEVİRİNİZ.ÜZERLERİNİ BİR ÖRTÜYLE ÖRTÜNÜZ.BİR GÜN BOYUNCA BU ŞEKİLDE TUTUNUZ DAHA SONRA DÜZ ÇEVİRİNİZ.KAVONOZLARIN KAPAKLARI İÇİNE GÖÇÜK İSE KONSERVENİZ OLMUŞTUR.KAPAKLAR DIŞINA DOĞRU ŞİŞMİŞSE OLMAMIŞTIR O ZAMAN KAVANOZLARI AÇIP TEKRAR KAYNATIP KAPATMANIZ GEREKİR.KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.
MALZEMELER:
2 kg. KIZILCIK
750 gr. TOZ ŞEKER
2 ADET KABUK TARÇIN
8 -10 TANE KARANFİL
YAPILIŞI:
KIZILCIKLARI YIKAYINIZ.BİR TENCEREYE KIZILCIK ,ŞEKER,KARANFİL,TARÇIN VE YETERİNCE SUYUNU DA KOYUP YAKLAŞIK 20 DAKİKA KAYNATINIZ.SICAKKEN KAVANOZLARA DOLDURUP KAYNATILMIŞ KAPAKLARI KAPATINIZ VE TERS ÇEVİRİNİZ.ÜZERLERİNİ BİR ÖRTÜYLE ÖRTÜNÜZ.BİR GÜN BOYUNCA BU ŞEKİLDE TUTUNUZ DAHA SONRA DÜZ ÇEVİRİNİZ.KAVONOZLARIN KAPAKLARI İÇİNE GÖÇÜK İSE KONSERVENİZ OLMUŞTUR.KAPAKLAR DIŞINA DOĞRU ŞİŞMİŞSE OLMAMIŞTIR O ZAMAN KAVANOZLARI AÇIP TEKRAR KAYNATIP KAPATMANIZ GEREKİR.KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder