KIŞLIK FASULYE KONSERVESİ
MALZEMELER:
MALZEMELER:
3 kg. FASULYE
2 kg. DOMATES
1 kg. KAPYA BİBERİ
TUZ
YAPILIŞI:
DOMATESİ YIKADIKTAN SONRA RONDODAN ÇEKİLEBİLECEK ŞEKİLDE DOĞRAYINIZ.KAPYA BİBERİ DE YIKADIKTAN SONRA TOHUMLARINI AYIKLAYIP RONDODAN ÇEKİLECEK ŞEKİLDE DOĞRAYINIZ.İKİSİNİ BİRLİKTE RONDODA ÇEKİNİZ.BÜYÜK BİR TENCEREYE KOYUNUZ.TUZUNU İLAVE EDİNİZ HARLI ATEŞTE 10 DAKİKA KADAR KAYNATINIZ.DAHA SONRA AYIKLANMIŞ VE YIKANMIŞ FASULYELERİ İLAVE EDİNİZ.FASULYELER HAFİF SARARINCA ALTINI KAPATINIZ.KAVANOZLARINIZI YIKAYINIZ.KAPAKLARI KAYNATINIZ.SEBZELER SICAK,KAPAKLAR DA SICAK İKEN KAVONOZLARA DOLDURUP SIKICA AĞZINI KAPATIP TERS ÇEVİRİNİZ.ÜZERLERİNİ BİR ÖRTÜYLE ÖRTÜNÜZ.BİR GÜN BOYUNCA BU ŞEKİLDE TUTUNUZ DAHA SONRA DÜZ ÇEVİRİNİZ.KAVONOZLARIN KAPAKLARI İÇİNE GÖÇÜK İSE KONSERVENİZ OLMUŞTUR.KAPAKLAR DIŞINA DOĞRU ŞİŞMİŞSE OLMAMIŞTIR O ZAMAN KAVANOZLARI AÇIP TEKRAR KAYNATIP KAPATMANIZ GEREKİR.KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder