NOHUTLU YABANİ SEMİZOTU YEMEĞİ
MALZEMELER:
1 kg. YABANİ SEMİZOTU
250 gr. KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET KAPYA BİBERİ
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
1 TABLET ETSU
TUZ
SIVI YAĞ
YAPILIŞI:
BİR TENCEREYE YETERİNCE SIVI YAĞ,KIYMA VE DOĞRANMIŞ SOĞANI
KOYUP SOĞANLAR SARARINCAYA KADAR PİŞİRİNİZ.DAHA SONRASALÇASINI KATINIZ.
AYIKLANMIŞ,YIKANMIŞ VE DOĞRANMIIŞ SEMİZOTLARINI İLAVE EDİNİZ. ÜZERİNE TUZUNU VE
PİRİNCİNİ KATINIZ.KAPYA BİBERLERİNİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP İLAVE
EDİNİZ.SEMİZOTLARI SUYUNU SALINCA KARIŞTIRINIZ VE NOHUTUNU KATINIZ.EĞER
GEREKİRSE BİR ÇAY BARDAĞI KADAR SU İLAVE EDİNİZ.PİRİNÇLER PİŞİNCE ATEŞİN ALTINI
KAPATINIZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder