FRAMBUAZLI PASTA
MALZEMELER:
300 gr.FRAMBUAZ
SÜT (PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN)
ÜSTÜ İÇİN:
3 YEMEK KAŞIĞI FRAMBUAZ SOS
1 YEMEK KAŞIĞI SICAK SU
PANDİSPANYA İÇİN:
5 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 1/2 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI NİŞASTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 DOLU YEMEK KAŞIĞI OVALEKS (PASTA KATKISI)
1/2 SU BARDAĞI SU
PASTACI KREMASI İÇİN:
2 1/2 SU BARDAĞI SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ADET YUMURTA SARISI
2 PAKET VANİLYA
200 gr. BEYAZ KUVERTÜR
ÜST VE İÇ KAPLAMASI İÇİN:
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
2 PAKET KREM ŞANTİ VEYA PROFESYONEL ŞANTİ 1 SU BARDAĞI
YAPILIŞI:
PANDİSPANYA İÇİN:
YUMURTALARI VE ŞEKERİ BEŞ DAKİKA ÇIRPINIZ.UN,NİŞASTA,KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI ELEYİNİZ.İKİ ÜÇ DAKİKA DAHA ÇIRPINIZ. OVALEKS VE SUYUNU EKLEYİP ON DAKİKA DAHA ÇIRPINIZ.ALTINA YAĞLI KAĞIT KOYDUĞUNUZ ÇEMBER PASTA KALIBINA DÖKÜNÜZ.170 DERECE FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİNİZ.FIRINDAN ÇIKARINCA SOĞUMASI İÇİN YAN ÇEVİRİNİZ.
PASTACI KREMASI İÇİN:
VANİLYA HARİÇ TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİNİZ.ALTINI KAPATTIKTAN SONRA VANİLYAYI KATIP KARIŞTIRINIZ.SICAKKEN BEYAZ ÇİKOLATASINI YANİ KUVERTÜRÜ KATIP ERİTİNİZ.ÜZERİ KAPALI OLARAK SOĞUMAYA BIRAKINIZ.
ÜST VE İÇ KAPLAMASI İÇİN:
DAHA SONRA İKİ PAKET KREM ŞANTİ YADA PROFESYONEL KREM ŞANTİ OLURSA BİR SU BARDAĞI KREM ŞANTİ İLE ÇIRPINIZ.
TÜM HARÇLARI HAZIRLADIKTAN SONRA PANDİSPANYAYI PASTA TELİ İLE ÜÇE BÖLÜNÜZ. PANDİSPANYAYI AZ SÜT İLE ISLATINIZ . ARALARINA SIRASIYLA PASTACI KREMASINI,KREM ŞANTİYİ VE FRAMBUAZLARI YERLEŞTİRİNİZ.PASTANIN ÜZERİNİ KREM ŞANTY İLE KAPLAYINIZ.ŞEKİL VERDİKTEN SONRA BUZDOLABINDA 2 SAAT BEKLETİNİZ. FRAMBUAZ SOSU SICAK SU İLE ÇIRPINIZ VE PASTANIN ÜZERİNE DÖKÜNÜZ.PASTANIN ÜSTÜNÜ KREM ŞANTY İLE SÜSLEYİNİZ.BUZDOLABINDA 2 SAAT BEKLETİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.gunceyemek.blogspot.com
Meral UÇARI
www.gunceyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder