MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
2 SU BARDAĞI UN
1 TALI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 TUTAM TUZ
4 ADET YUMURTA
2 SU BARDAĞI SU
KREMA İÇİN:
1 ADET YUMURTA
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1/2 lt:SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
65 gr. MARGARİN
1 PAKET VANİLYA
SOSU İÇİN:
4 SU BARDAĞI SU
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET KAKAO
2 ADET YUMURTA SARISI
15 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
YAPILIŞI:
Profiterol hamuru olarak da bilinen şu hamurunu hazırlamak
için; suyu küçük bir tencereye alınız. Tereyağı ve tuzu ekledikten sonra
karıştırarak erimelerini sağlayınız.
Tereyağı tamamen eridiğinde elediğiniz unu kaşık kaşık
eklemeye ve hamuru toparlanana kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmaya
başlayınız.
Tereyağı ile suyunu çeken ve katı bir hamur halini alan
karışımı ocaktan alınız, soğuması için oda ısısında bekletiniz.
Soğuyan hamura yumurtaları bütün olarak, teker teker ekleyiniz ve bir mikser yardımıyla hızlıca karıştırınız.
Yumurtaların tamamı eklendiğinde hamur yumuşak ve krema
torbasında sıkılabilir bir kıvamda olmalıdır.
Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbasına aldıktan sonra
tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak sıkınız.
Şekil verdiğiniz hamurlar ceviz büyüklüğünü geçmemelidir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kapağını açmadan
yaklaşık 30 dakika kadar pişiriniz.
Krema yapımında kullanacağınız sütü sos tenceresine alınız.
Vanilyayı katınız.
Ayrı bir kapta toz şeker ve yumurta sarılarını bir çırpıcı
yardımıyla karıştırınız. Kaynama noktasına gelen süt ile yumurta sarılı karışımı
birbirine ılıştırdıktan sonra tencereye alınız.
Azar azar, elenmiş un ve nişasta eklediğiniz krema harcını
topaklanmaması için karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişiriniz.
Koyu bir kıvam alan kremayı ocaktan alınız, tereyağı ilave
ettikten sonra bir mikser yardımıyla çırparak son halini veriniz.
Fırından çıkardığınız içi boş durumda olan şu hamurlarını,
keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
Hazırladığınız kremayı temiz bir krema torbasına aldıktan
sonra ortadan ikiye kestiğiniz profiterol hamurlarının iç kısmına doldurunuz.
Hazır durumda olan profiterolleri, geniş bir servis tabağına alınız.
Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı,
küçük bir sos tenceresinde krema ile tamamen eriyene kadar karıştırınız.
Ocaktan alıp 2 dakika kadar soğuttuktan sonra profiterol
toplarının üzerine gezdirin. Arzu ettiğiniz gibi porsiyonladıktan sonra soğuk
ya da ılık olarak sevdiklerinizle paylaşınız.
Afiyet olsun.Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder