SEPET PASTA
MALZEMELER:
SÜT (PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN)
ÇİKOLATA SOS HAZIR TÜP (SÜSLEMEK İÇİN)
PANDİSPANYA İÇİN:
5 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 1/2 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI NİŞASTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 DOLU YEMEK KAŞIĞI OVALEKS (PASTA KTKISI)
1/2 SU BARDAĞI SU
PASTACI KREMASI İÇİN:
2 1/2 SU BARDAĞI SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ADET YUMURTA SARISI
2 PAKET VANİLYA
200 gr. BEYAZ KUVERTÜR
ÜST VE İÇ KAPLAMASI İÇİN:
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
2 PAKET KREM ŞANTİ VEYA PROFESYONEL ŞANTİ 1 SU BARDAĞI
İÇİ İÇİN:
3 ADET MUZ
ÇİKOLATA PARÇACIKLARI
BÜTÜN İÇ FISTIK
GANAJ SOS İÇİN:
200 gr. BİTTER KUVERTÜR
1 KUTU KREMA
ÜSTÜ İÇİN:
1 ADET KİVİ
1 AVUÇ ÜZÜM
13 ADET PROFİTEROL
YAPILIŞI:
PANDİSPANYA İÇİN:
YUMURTALARI VE ŞEKERİ BEŞ DAKİKA
ÇIRPINIZ.UN,NİŞASTA,KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI ELEYİNİZ.İKİ ÜÇ DAKİKA DAHA
ÇIRPINIZ. OVALEKS VE SUYUNU EKLEYİP ON DAKİKA DAHA ÇIRPINIZ.ALTINA YAĞLI KAĞIT
KOYDUĞUNUZ ÇEMBER PASTA KALIBINA DÖKÜNÜZ.170 DERECE FIRINDA 40 DAKİKA
PİŞİRİNİZ.FIRINDAN ÇIKARINCA SOĞUMASI İÇİN YAN ÇEVİRİNİZ.
PASTACI KREMASI İÇİN:
VANİLYA HARİÇ TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİNİZ.ALTINI
KAPATTIKTAN SONRA VANİLYAYI KATIP KARIŞTIRINIZ.SICAKKEN BEYAZ ÇİKOLATASINI YANİ
KUVERTÜRÜNÜ KATIP ERİTİNİZ.ÜZERİ KAPALI OLARAK SOĞUMAYA BIRAKINIZ.
ÜST VE İÇ KAPLAMASI İÇİN:
İKİ PAKET KREM ŞANTİ YADA PROFESYONEL ŞANTİ OLURSA BİR SU
BARDAĞI ŞANTİ İLE ÇIRPINIZ.BUZDOLABINDA BEKLETİNİZ.
TÜM HARÇLARI HAZIRLADIKTAN SONRA PANDİSPANYAYI PASTA TELİ
İLE ÜÇE BÖLÜNÜZ. PANDİSPANYALARI AZ SÜT İLE ISLATINIZ . SIRAYLA PASTACI
KREMASI,İÇ KAPLAMASI VE DİLİMLENMİŞ MUZU DÖŞEYİNİZ .ÇİKOLATA PARÇACIKLARI VE
FISTIKLARI DA ARALARA SERPİŞTİRİNİZ. BU SIRAYLA ÜÇ KAT DİZİNİZ . ÜZERİNİ KREM
ŞANTİ İLE KAPLAYINIZ.BUZDOLABINDA İKİ SAAT BEKLETİNİZ.PASTANIN ÜZERİNE GANAJ
SOSU KREMA TORBASINA DOLDURARAK SEPET UCU TAKIP ŞEKİL VERİNİZ.ÜZERİNE
PROFİTEROLLERLE VE MEYVELERLE SÜSLEYİNİZ.SOĞUMASI İÇİN İKİ SAAT BUZDOLABINDA
BEKLETİNİZ. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder