GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

4 Aralık 2017 Pazartesi

MALAGA



MALAGA

MALZEMELER:

PANDİSPANYA İÇİN:
3 ADET YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI UN
1/2 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 TUTAM TUZ
KREMASI İÇİN:
200 gr. LABNE PEYNİRİ
1 KUTU KREMA
1 PAKET KREM ŞANTY
1/2 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
ARASI İÇİN :
5 -6 ADET MUZ
KEKİ ISLATMAK İÇİN:
2 YEMEK KAŞIĞI KAHVE
1 ÇORBA KAŞIĞI SICAK SU
ÜZERİ İÇİN :
GANAJ SOS(1 KUTU KREMA,200 gr.BİTTER ÇİKOLATA=KUVERTÜR)
1 PAKET DÖVÜLMÜŞ FINDIK

YAPILIŞI:

YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPINIZ DAHA SONRA SIRASIYLA DİĞER MALZEMELERİ KATIP ÇIRPINIZ.KÜÇÜK DİKDÖRTGEN BİR FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİNİZ. KEKİ ÜZERİNE DÖKÜNÜZ.180 DERECE FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİNİZ.SICAKKEN 1 ÇORBA KAŞIĞI SICAK SU İLE 2 ÇORBA KAŞIĞI KAHVEYİ KARIŞTIRIP KEKİ ISLATINIZ.SOĞUYUNCA UZUNLAMASINA İKİYE,ENLEMESİNE 6 YA BÖLÜNÜZ.TOPLAMDA 12 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNMÜŞ OLSUN.KREMASI İÇİN TÜM MALZEMEYİ ÇIRPINIZ.KEK DİLİMLERİNİN ÜZERİNE 2  ŞER ÇORBA KAŞIĞI SÜRÜNÜZ.BÜTÜN MUZU ORTADAN İKİYE KESİP ÜZERİNE OTURTUNUZ.KALAN KREMA İLE ÜZERİNİ KAPLAYINIZ.BİRAZ SERTLEŞTİKTEN SONRA FIRIN TEPSİSİNİN ÜZERİNE FIRIN TELİNİ KOYUNUZ.ÜZERİNE MALAGALARI ARALIKLI OLARAK DİZİNİZ.(Süt kremasını orta boy sos tenceresine alınız.Kısık ateşte krema parmak yakmayacak ısıya gelinceye kadar ısıtınız.Yeteri kadar ısınan kremanın altını kapatınız ve içine kuvertür çikolatayı ekleyerek çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırınız.Hazırladığınız ganajı bir kaseye alınız ve 20-30 dakika buzdolabında dinlendiriniz.)ÜZERİNİ DÖVÜLMÜŞ FINDIK İLE KARIŞTIRILMIŞ SOĞUMUŞ GANAJ SOS İLE KAPLAYINIZ.DİLERSENİZ.DİP KISIMLARINI FINDIKLARLA VE ÜZERİNİ ÇİKOLATA SOSU İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.AFİYET OLSUN.
                                                          ALINTIDIR.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok: