AFACAN ÇOCUK POĞAÇASI
MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 ADET YUMURTA SARISI ÜZERİNE AKI İÇİNE
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI KURU MAYA
5 SU BARDAĞI UN
YAPILIŞI:
ILIK SÜT,SU ,ŞEKER VE MAYAYI KABARTINIZ. DAHA SONRA UN TUZ VE YUMURTA AKLARINI İLAVE EDEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİNİZ.SICAK BİR YERDE ÜZERİNİ ÖRTEREK 1 SAAT DİNLENDİRİNİZ..İRİCE PARÇALAR KOPARARAK YASSI VE YUVARLAK YAPINIZ .BIÇAK İLE KULAKLARINI KESİNİZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜNÜZ.GÖZ OLARAK ZEYTİN İLE SÜSLEYİP .180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 35-40 DAKİKA PİŞİRİNİZ.FIRINDAN ÇIKIP BİRAZ ILININCA AĞIZ YERİNE İKİYE AYIRINIZ.İÇİNE DİL YERİNE DİLİMLENMİŞ DOMATES ,HAVUÇ vs. KOYABİLİRSİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder