SOĞUK SOSLU PEMBE PASTA
MALZEMELER:
SÜT (PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN)
ÇİKOLATA SOS HAZIR TÜP (SÜSLEMEK İÇİN)
1 AVUÇ GÜLLÜ ÜZÜM
PANDİSPANYA İÇİN:
5 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 1/2 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI NİŞASTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 DOLU YEMEK KAŞIĞI OVALEKS (PASTA KTKISI)
1/2 SU BARDAĞI SU
PASTACI KREMASI İÇİN:
2 1/2 SU BARDAĞI SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ADET YUMURTA SARISI
2 PAKET VANİLYA
200 gr. BEYAZ KUVERTÜR
ÜST VE İÇ KAPLAMASI İÇİN:
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
2 PAKET KREM ŞANTİ VEYA PROFESYONEL ŞANTİ 1 SU BARDAĞI
İÇİ İÇİN:
3 ADET MUZ
SOĞUK PASTA SOSU:
250 gr. SIVI ŞANTİ
200 gr. BEYAZ KUVERTÜR
50 gr. TEREYAĞI
1/2 SU BARDAĞI FRAMBUAZ JÖLESİ
YAPILIŞI:
SIVI ŞANTİYİ TENCEREYE KOYUNUZ. TEREYAĞINI EKLEYİNİZ.KAYNAYINCA ALTINI KAPATINIZ. KUVERTÜR VE JÖLEYİ DE EKLEYİNİZ.ERİYİNCE SOĞUMASINI BEKLEYİNİZ.
YUMURTALARI VE ŞEKERİ BEŞ DAKİKA ÇIRPINIZ.UN,NİŞASTA,KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI ELEYİNİZ.İKİ ÜÇ DAKİKA DAHA ÇIRPINIZ. OVALEKS VE SUYUNU EKLEYİP ON DAKİKA DAHA ÇIRPINIZ.ALTINA YAĞLI KAĞIT KOYDUĞUNUZ ÇEMBER PASTA KALIBINA DÖKÜNÜZ.170 DERECE FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİNİZ.FIRINDAN ÇIKARINCA SOĞUMASI İÇİN YAN ÇEVİRİNİZ.
PASTACI KREMASI İÇİN:
VANİLYA HARİÇ TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİNİZ.ALTINI KAPATTIKTAN SONRA VANİLYAYI KATIP KARIŞTIRINIZ.SICAKKEN BEYAZ ÇİKOLATASINI YANİ KUVERTÜRÜNÜ KATIP ERİTİNİZ.ÜZERİ KAPALI OLARAK SOĞUMAYA BIRAKINIZ.
İKİ PAKET KREM ŞANTİ YADA PROFESYONEL ŞANTİ OLURSA BİR SU BARDAĞI ŞANTİ İLE ÇIRPINIZ.BUZDOLABINDA BEKLETİNİZ.
SOĞUK PASTA SOSU:
250 gr. SIVI ŞANTİ
200 gr. BEYAZ KUVERTÜR
50 gr. TEREYAĞI
1/2 SU BARDAĞI FRAMBUAZ JÖLESİ
YAPILIŞI:
SIVI ŞANTİYİ TENCEREYE KOYUNUZ. TEREYAĞINI EKLEYİNİZ.KAYNAYINCA ALTINI KAPATINIZ. KUVERTÜR VE JÖLEYİ DE EKLEYİNİZ.ERİYİNCE SOĞUMASINI BEKLEYİNİZ.
YAPILIŞI:
PANDİSPANYA İÇİN:
YUMURTALARI VE ŞEKERİ BEŞ DAKİKA ÇIRPINIZ.UN,NİŞASTA,KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI ELEYİNİZ.İKİ ÜÇ DAKİKA DAHA ÇIRPINIZ. OVALEKS VE SUYUNU EKLEYİP ON DAKİKA DAHA ÇIRPINIZ.ALTINA YAĞLI KAĞIT KOYDUĞUNUZ ÇEMBER PASTA KALIBINA DÖKÜNÜZ.170 DERECE FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİNİZ.FIRINDAN ÇIKARINCA SOĞUMASI İÇİN YAN ÇEVİRİNİZ.
PASTACI KREMASI İÇİN:
VANİLYA HARİÇ TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİNİZ.ALTINI KAPATTIKTAN SONRA VANİLYAYI KATIP KARIŞTIRINIZ.SICAKKEN BEYAZ ÇİKOLATASINI YANİ KUVERTÜRÜNÜ KATIP ERİTİNİZ.ÜZERİ KAPALI OLARAK SOĞUMAYA BIRAKINIZ.
ÜST VE İÇ KAPLAMASI İÇİN:
TÜM HARÇLARI HAZIRLADIKTAN SONRA PANDİSPANYAYI PASTA TELİ İLE ÜÇE BÖLÜNÜZ. PANDİSPANYALARI AZ SÜT İLE ISLATINIZ . SIRAYLA PASTACI KREMASI,İÇ KAPLAMASI VE DİLİMLENMİŞ MUZU DÖŞEYİNİZ .BU SIRAYLA ÜÇ KAT DİZİNİZ .ÜZERİNİ KREM ŞANTİ İLE KAPLAYINIZ.BUZDOLABINDA İKİ SAAT BEKLETİNİZ.SOĞUK PASTA SOSU İLE ÜZERİNİ KAPLAYINIZ.MEYVELERLE SÜSLEYİNİZ.TÜP ÇİKOLATA SOSU İLE ŞEKİL VERİNİZ.2 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder