GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

5 Aralık 2017 Salı

SOĞUK SOSLU PEMBE PASTA


SOĞUK SOSLU PEMBE PASTA

MALZEMELER:

SÜT (PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN)
ÇİKOLATA SOS HAZIR TÜP (SÜSLEMEK İÇİN)
1 AVUÇ GÜLLÜ ÜZÜM

PANDİSPANYA İÇİN:

5 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 1/2 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI NİŞASTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 DOLU YEMEK KAŞIĞI OVALEKS (PASTA KTKISI)
1/2 SU BARDAĞI SU

PASTACI KREMASI İÇİN:

2 1/2 SU BARDAĞI SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ADET YUMURTA SARISI
2 PAKET VANİLYA
200 gr. BEYAZ KUVERTÜR

ÜST VE İÇ KAPLAMASI İÇİN:

4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
2 PAKET KREM ŞANTİ VEYA PROFESYONEL ŞANTİ 1 SU BARDAĞI

İÇİ İÇİN:
3 ADET MUZ

SOĞUK PASTA SOSU:

250 gr. SIVI ŞANTİ
200 gr. BEYAZ KUVERTÜR
50 gr. TEREYAĞI
1/2 SU BARDAĞI FRAMBUAZ JÖLESİ
YAPILIŞI:
SIVI ŞANTİYİ TENCEREYE KOYUNUZ. TEREYAĞINI EKLEYİNİZ.KAYNAYINCA ALTINI KAPATINIZ. KUVERTÜR VE JÖLEYİ DE EKLEYİNİZ.ERİYİNCE SOĞUMASINI BEKLEYİNİZ.

YAPILIŞI:

PANDİSPANYA İÇİN:

YUMURTALARI VE ŞEKERİ BEŞ DAKİKA ÇIRPINIZ.UN,NİŞASTA,KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI ELEYİNİZ.İKİ ÜÇ DAKİKA DAHA ÇIRPINIZ. OVALEKS VE SUYUNU EKLEYİP ON DAKİKA DAHA ÇIRPINIZ.ALTINA YAĞLI KAĞIT KOYDUĞUNUZ ÇEMBER PASTA KALIBINA DÖKÜNÜZ.170 DERECE FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİNİZ.FIRINDAN ÇIKARINCA SOĞUMASI İÇİN YAN ÇEVİRİNİZ.

PASTACI KREMASI İÇİN:

VANİLYA HARİÇ TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİNİZ.ALTINI KAPATTIKTAN SONRA VANİLYAYI KATIP KARIŞTIRINIZ.SICAKKEN BEYAZ ÇİKOLATASINI YANİ KUVERTÜRÜNÜ KATIP ERİTİNİZ.ÜZERİ KAPALI OLARAK SOĞUMAYA BIRAKINIZ.

ÜST VE İÇ KAPLAMASI İÇİN:

İKİ PAKET KREM ŞANTİ YADA PROFESYONEL ŞANTİ OLURSA BİR SU BARDAĞI ŞANTİ İLE ÇIRPINIZ.BUZDOLABINDA BEKLETİNİZ.

TÜM HARÇLARI HAZIRLADIKTAN SONRA PANDİSPANYAYI PASTA TELİ İLE ÜÇE BÖLÜNÜZ. PANDİSPANYALARI AZ SÜT İLE ISLATINIZ . SIRAYLA PASTACI KREMASI,İÇ KAPLAMASI VE DİLİMLENMİŞ MUZU DÖŞEYİNİZ .BU SIRAYLA ÜÇ KAT DİZİNİZ .ÜZERİNİ KREM ŞANTİ İLE KAPLAYINIZ.BUZDOLABINDA İKİ SAAT BEKLETİNİZ.SOĞUK PASTA SOSU İLE ÜZERİNİ KAPLAYINIZ.MEYVELERLE SÜSLEYİNİZ.TÜP ÇİKOLATA SOSU İLE ŞEKİL VERİNİZ.2 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok: