MALZEMELER:
4 ADET YUMURTA
200 gr. BİTTER KUVERTÜR ÇİKOLATA
200 gr. TERE YAĞI YADA TEREMYAĞ
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
1 PKET VANİLYA
ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ
KAĞIT BARDAK
YAPILIŞI:
ÇİKOLATAYI TEREYAĞI İLE KISIK ATEŞTE YANMADAN ERİTİNİZ.ERİDİKTEN SONRA ILINMASI İÇİN İKİ DAKİKA KADAR BEKLETİNİZ.YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPINIZ.ERİTİLMİŞ TEREYAĞI VE ÇİKOLATAYI EKLEYİNİZ.ELENMİŞ UNU ,KAKAOYU VE VANİLYAYI KATINIZ.TÜM MALZEMEYİ BİR SPATULA YARDIMIYLA HIZLICA KARIŞTIRINIZ.DAHA SONRA KAĞIT BARDAKLARA 4/3 Ü DOLACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİNİZ.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINDA 8 DAKİKA PİŞİRİNİZ.FIRINDAN HEMEN ALINIZ.ODA SICAKLIĞINDA 2 DAKİKA BEKLETİP BARDAKLARDAN TERS ÇEVİREREK ÇIKARINIZ.ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPEREK BEKLETMEDEN SERVİS EDİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder