TRİLEÇE
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
7 ADET YUMURTA
7 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
7 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ŞERBETİ İÇİN:
1 SU BARDAĞI İNEK SÜTÜ
1 SU BARDAĞI MANDA SÜTÜ
1 SU BARDAĞI KEÇİ SÜTÜ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 KÜÇÜK KUTU KREMA
KREM ŞANTİ:
1PAKET KREM ŞANTY
1 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT
FRAMBUAZ SOS:
6 YEMEK KAŞIĞI HAZIR SOS
1 ÇAY BARDAĞI SU
KARAMEL SOS:
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 KÜÇÜK KUTU KREMA
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YAPILIŞI:
Kremşantili trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabına
yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı ayrı
çırparak başlayınız. Daha sonra beyazını ayrı bir tarafa alınız. Toz
şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpınız.Un, kabartma tozu ve vanilyayı
ekleyip en son yumurtanın beyazını katınız.Spatulayla alttan üste doğru
karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökünüz.170 derece fırında 10 dakika
sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dakika pişiriniz.Trileçenin sütlü sosu
için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında
bekletiniz..Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli
karıştırarak erimesini sağlayınız.Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı
tereyağını ekleyiniz ve yağın erimesini sağlayınız.Son olarak sıvı kremayı da
ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişiriniz.
Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkarınız,
çatalla delikler açınız. Soğuk şerbeti kekin üzerine dökünüz.1 paket
köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine
yayınız.Ilınmış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökünüz.Ayırmış
olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil veriniz.
5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis ediniz.
Eğer frambuazlı isterseniz karemel yerine frambuazlı hazır
sosu bir çay bardağı su ile eritip yayınız.Üzerini krem şanti ile süsleyip kürdan
ile şekil veriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder