GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

31 Mayıs 2013 Cuma

RAHATLATICI BİTKİ ÇAYLARI


Uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız ya da aşırı stresli bir hayatınız varsa sakinleştirici ve uyku ilacı kullanmak zorunda değilsiniz. Akşamları içeceğiniz bir fincan sıcak çayla rahat bir uykuya dalabilmek ve sabah dinlenmiş olarak uyanabilmek mümkün.

Yatıştırıcı Çay:
1 tatlı kaşığı melisa, 1 tatlı kaşığı kuru papatya çiçeği, Yarım tatlı kaşığı sarı kantaronu karıştırarak 1 bardak kaynar suyun içine atın ve 10 dakika bekledikten sonra süzün.

Yatıştırıcı Çay 2:
1 tatlı kaşığı ada çayı, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı mercanköşk, 1 tatlı kaşığı papatya karıştırılarak bir bardak sıcak suda bekletildikten sonra süzülerek içilir.

Rahat Uyku Çayı: 2 tatlı kaşığı gül yaprağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı yasemin, yarım tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı pelin karıştırılarak bir süzgeçle bardağın üzerine koyulur. Üzerinden 1 bardak kaynamış su dökülerek içilir.

Akşam Çayı: Sakin bir akşam geçirmek ve kolaylıkla uyuyabilmek için 1 tatlı kaşığı gül yaprağı, 1 tatlı kaşığı lavanta, 1 tatlı kaşığı limon otu, 1 tatlı kaşığı papatya, 1 tatlı kaşığı ebegümeci çiçeği, 1 tatlı kaşığı nane, bir çay topu ya da demliğe koyularak üzerine kaynar su dökülür ve 10 dakika bekletildikten sonra içilir.

Uykusuzluk Çayı: 1 tatlı kaşığı mine çiçeği yaprağı, 1 tatlı kaşığı papatya, 1 tatlı kaşığı kuru nane karıştırılarak kaynar su eklenir. 8 dakika bekletildikten sonra süzülerek içilir.

Stres Azaltıcı Çay: Stresi azaltır, bel ve boyun bölgelerini gevşeterek uyku getirir. 1 tatlı kaşığı taze nane, 1 tatlı kaşığı papatya, 1 tatlı kaşığı aynisefa çiçeği karıştırılarak kaynar suda 10 dakika bekletilir. Bal, şeker, krema gibi şeylerle tatlandırılarak içilir.

Rahatlatıcı Çay: Yatıştırıcı, huzursuzluğu gideren ve aynı zamanda uyku veren bir çaydır. 1 tatlı kaşığı papatya, 1 tatlı kaşığı lavanta, 1 tatlı kaşığı melisa, 1 tatlı kaşığı mercanköşk, 1 tatlı kaşığı mine çiçeği, 2 bardak su bir tencerede kaynama noktasına kadar bekletilir. Ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Ilık ya da soğuk olarak gün içinde tüketilir. Buzdolabında saklanabilir.

Panik Atak Çayı: Stres ve uykusuzluk için de kullanılabilir. 1 kaşık papatya, 1 kaşık yasemin, 1 kaşık lavanta, 1 kaşık sarı kantaron, 1 kaşık şerbetçi otu, 1 meksika biberi kaynar suda 10 dakika bekletildikten sonra tatlandırılarak içilir.

Tatlı Rüyalar Çayı: Yarım fincan gül taç yaprağı, yarım fincan papatya, yarım fincan lavanta, 2 tatlı kaşığı kuru nane, 1 fincan pelin otu, 1 tutam kedi nanesi 1 litre kaynar suda 15 dakika bekletildikten sonra süzülerek birer fincan içilir.

Gevşeme Çayı: 2 tatlı kaşığı papatya, 1 tatlı kaşığı melisa, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu karıştırılarak fincana koyulur. Üzerine bir bardak kaynamış su dökülerek 10 dakika bekletildikten sonra tatlandırılarak içilir.


Uyku Çayı: 2 tatlı kaşığı şerbetçi otu, 1 tatlı kaşığı lavanta, 1 tatlı kaşığı biberiye,1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı pelin otu, 1 tatlı kaşığı ada çayı karıştırılarak bir demliğe koyulur ve bir bardak soğuk su eklenir. 3 dakika kaynatıldıktan sonra süzülerek içilir. Çok miktarda hazırlanarak saklanabilmektedir.

Hiç yorum yok: