MALZEMELER:
2 ADET SIRTI YEŞİL KABAK
1 ADET SOĞAN
2OO gr KUŞBAŞI KUZU ETİ
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
2 ADET DOMATES
1 TATLI KAŞIĞI KARIŞIK SALÇA
1/2 ADET LİMON SUYU
5 DİŞ SARIMSAK
KURU NANE
TEREYAĞ
SIVIYAĞ
YAPILIŞI:
ETİ SIVIYAĞ İLE TENCEREYE KOYUNUZ.SOĞANLARI AY ŞEKLİNDE DOĞRAYINIZ.BİRLİKTE KAVURUNUZ.SALÇASINI İLAVE EDİNİZ.KABAKLARI DİKİNE DÖRDE BÖLÜNÜZ VE BAKLAVA DİLİMİ ŞEKLİNDE İRİCE KESİNİZ.DOMATESLERİ KABUKLARINI SOYARAK KÜP KÜP DOĞRAYINIZ.ÖNCE KABAKLARI DAHA SONRA DOMATESLERİ PİŞEN ETİN ÜZERİNE KATINIZ.ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU KATINIZ.TUZ VE BİR ADET ETSU TABLET İLAVE EDİNİZ.20-25 DAKİKA ORTA HARARETLİ ATEŞTE PİŞİRİNİZ.DAHA ÖNCEDEN HAŞLANMIŞ NOHUTLARI İLAVE EDİNİZ.AYRI BİR TAVADA NANE VE TEREYAĞINI YAKINIZ.LİMON SUYU VE DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKLARI TENCEREYE KATINIZ.EN SON NANEYLE YAĞINI DÖKÜNÜZ VE ALTINI KAPATINIZ.
AFİYET OLSUN.
2 yorum:
Pek çok kişi kabak sevmez ve pişirmez ama ben mutfağımdan eksik etmem.Kurtarıcımdır.Yemeğiniz harika.Ellerinize sağlık kardeşim.
çok teşekkür ederim...
Yorum Gönder