MALZAMELER:
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
1 SU BARDAĞI KESME HAMUR
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI UN
6 DİŞ SARIMSAK
TUZ
TEREYAĞI
KURU NANE
YAPILIŞI:
MERCİMEKLERİ BİR TAŞIM HAŞLAYINIZ VE KARA SUYUNU DÖKÜNÜZ.TEKRAR SU İLAVE EDİNİZ VE KAYNAYINCA HAMURUNU KATINIZ.ONBEŞ DAKİKA PİŞİRİNİZ.AYRI BİR KAPTA YOĞURT,YUMURTA,TUZ,SARIMSAK,UNU ÇIRPARAK MERCİMEKLİ HAMURA TERBİYELEYİNİZ.VE BİR TAŞIM YUMURTA PİŞENE KADAR PİŞİRİNİZ.KÜÇÜK BİR TAVADA TEREYAĞINI ERİTİNİZ.YARIM ÇAY BARDAĞI KESME HAMURU TEREYAĞINDA KAVURUNUZ.ALTINI KAPATIP NANE KOYUNUZ.TABAĞA ÇORBADAN ALIP ÜZERİNE KITIRLARINI KOYARAK SERVİS EDİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder