MALZEMELER:
250 gr KUŞBAŞI ET
1 kg PATLICAN
1 ADET KURU SOĞAN
2 ADET DOMATES
5 ADET YEŞİL BİBER
1 ADET KAPYA BİBERİ
1 TATLI KAŞIĞI KARIŞIK SALÇA
SIVIYAĞ
1 ADET ET BULYON
YAPILIŞI:
ETLERİ,AY ŞEKLİNDE KESİLMİŞ SOĞANLARI SIVI YAĞLA BİRLİKTE TENCEREYE KOYUNUZ.PATLICANLARI ALACA DOĞRAYINIZ.DÖRDE BÖLÜP PARMAK PARMAK KESİNİZ.TUZLU SUDA BEKLETİNİZ.DOMATESLERİ KUŞBAŞI DOĞRAYINIZ.BİBERLERİN TOHUMLARINI AYIKLAYINIZ.KUŞBAŞI DOĞRAYINIZ.ETLER PİŞİNCE ÜZERİNE SIRASIYLA PATLICANLARI,DOMATESLERİ VE BİBERLERİ EKLEYİNİZ.SALÇAYI YARIM BARDAK SUDA ÇIRPINIZ.ÜZERİNE İLAVE EDİNİZ.BULYONUNU KATINIZ.TUZUNU SERPİNİZ.KISIK ATEŞTE 45 DAKİKA PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder