Önce şeftalilerin kabukları soyulur. Bunun için şeftaliler
bir tenceredeki kaynamakta olan suya bir tülbent içinde batırılır. Suyun
miktarı en aşağı 5 misli olmalıdır ki kaynama durmasın, şeftaliler kaynayan su
içinde 1-2 dakika haşlanarak çıkarılır ve hemen soğuk suya daldırılarak
soğutulur. Sonra bıçakla veya elle kabukları soyulur. Kabukları soyulmuş
şeftaliler muntazam şekilde kesilerek ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır.
Şeftali reçeli yaparken;
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır.
Hazırlanan şeftaliler bir kat şeker ve bir kat şeftali olmak
üzere pişirme tenceresine katlanır. En üste şeker tabakası getirmeyi
unutmamalıdır.
Bu şekilde katlanan şeftaliler bir gece kendi halinde bırakılır,
ertesi günü kendi suyu ile pişirilir. Kıvamını bulmaya yakın yani pişmenin
sonuna doğru 1 limon suyu veya 1
gram limon tuzu ilave edilerek istenilen koyuluk ve
kıvama gelince ocaktan indirilir. Soğumadan temiz ve kuru kaplara doldurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder