KABAK KABUĞU KAVURMASI
Malzemeler:
6 adet kabak
250 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
1 demet taze nane
2 adet domates
2 adet soğan
1 baş sarımsak
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını soyunuz. Soyulan kabukları ince uzun kesiniz. Soğanları yemeklik doğrayınız. Soğanları küçük küçük kıyılmış 1
baş sarımsakla sıvı yağda kavurunuz. Pembeleşen soğanlara 250 gram dana kıyma
ekleyiniz. Kıyma suyunu çekince kabak kabuklarını katınız. 1’er demet dereotu
ve nane kıyınız. Domatesleri küp küp doğrayınız kıymayla sotelenen kabak
kabuklarına ilave ediniz. Biraz daha kavurup, 1 su bardağı yıkanıp süzülmüş
pirinci ilave ediniz ve karıştırınız. Kabaklar ve pirinçler pişince yemeğin
üzerine kıyılan yeşillikleri ilave ediniz.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Kabağın her türüne bayılıyorum, ama kubuklarla yemeğini ilk defa gördüm, elinize sağlık. Enfes görünüyor doğrusu, sevgilerimle...
Yorum Gönder