MALZEMELER:
250 gr beyaz peynir
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba
kaşığı un
1 bardak süt
1 yumurtanın sarısı
100 gr kaşar peyniri
yarım demet dereotu
yeteri kadar tuz.
Yapılışı:
Temizlenmiş kabakları suda haşlayınız ve soğutunuz;
uzunlamasına ikiye bölerek içini boşaltınız. Diğer tarafta bir kapta beyaz
peynir, ince ince doğranmış dereotu ve yumurtayı iyice
karıştırınız.Daha sonra kabakların içini doldurunuz.Bir kapta yağ eritiniz, un ve tuz ilave ediniz. Hafif
pembeleşinceye kadar karıştırınız. Pembeleşince azar azar süt ilave ediniz ve
pişiriniz. Karışım pişince kabağın içine doldurulmuş olan peynirlerin üzerine
koyunuz.Beşemel sosun üzerine kaşar rendesi serpiniz, fırında kızarıncaya kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder